Image Map

"İç Güvenlik Yasası” uygulamaya konarak 40 işçi gözaltına alındı!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, Genel Sekreterimiz Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 40 Dev Sağlık-İş üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklaması:

“İç Güvenlik Yasası” uygulamaya konarak 40 işçi gözaltına alındı!

Meclis’te görüşmeleri sürerken muhalefet partilerinden milletvekillerine zor kullanılarak çıkartılmaya çalışılan “İç Güvenlik Yasası”nın aslında ne olduğunu iyi kavrayamayanlar için, işte ikinci örnek de karşımızda duruyor.

DİSK/Devrimci Sağlık-İş üyesi 98 işçinin Maltepe Hastanesi’nde 80 gündür sürdürdükleri direnişe bugün polisin sert müdahale etmesi sonucunda Genel Sekreterimiz Arzu Çerkezoğlu ve 40 civarında işçi gözaltına alındı. Zor kullanılarak yapılan gözaltılarda iki üyemizin kollarında çıkık olduğu bildirildi.

98 işçiyi haksız yere işten atan hastane yönetimi çözüme yanaşmak yerine polisi haklarını arayan işçinin üzerine sürmeyi tercih etti. Bunu tercih etmelerinin ve polisin de sorgusuz sualsiz işçilerin üzerine hışımla yürümesinin en önemli dayanaklarından biri, Meclis’ten geçirilmeye çalışılan ve daha yasalaşmadan bile fiilen uygulamaya konulan İç Güvenlik Yasa Paketi’dir.

İşveren de, güvenlik güçleri de artık çok iyi biliyorlar ki, bu yasayla birlikte, hakkını arayan herkesin, tüm muhalefet çabalarının eli kolu bağlanacaktır. Çünkü artık hak aramak ve direnmek yasal olarak da yasaktır!

Yasayı Meclis’ten zor kullanarak geçirmeye çalışanlar da, tarafsız olması gerekirken yasanın çıkması için tehditler yağdıranlar da, sırtını bu yasaya dayamaya çalışan işverenler de şunu çok iyi bilsinler ki, istedikleri kadar yeni yasaklar icat etseler de hak ve özgürlüklerimizi kullanmaktan ve savunmaktan asla taviz vermeyeceğiz!

Genel Sekreterimiz Arzu Çerkezoğlu ve gözaltına alınan üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı, işten atılan işçiler işlerine geri dönmelidir.

 

ITUC ETUC