Image Map

Şişli Belediye Başkanı İnönü'den DİSK Genel Başkanı Beko'ya ziyaret

unnamed

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu DİSK Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

22 Ocak 2015 Perşembe günü gerçekleşen ziyarette ülkedeki gelişmeler, önümüzdeki seçim süreci, eğitim alanında yaşananlar ve Şişli Belediyesi işçilerinin çalışma yaşamına dair konular üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Hayri İnönü Şişli Belediyesi’nde iş barışına önem verdiklerini vurgularken DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçilerin ekonomik, sosyal, demokratik hakları sağlandığı durumda Belediye işçilerinin Şişli’yi evi gibi temiz tutacağının, gözü gibi koruyacağının altını çizdi ve “Şişli Belediyesi’ndeki tüm işçi arkadaşlarımın görevi Şişli halkına hizmet etmektir” dedi.

Seçim sürecine dair değerlendirmelerde, ülkedeki toplumsal muhalefetin, demokratik kesimlerin bir arada olmasının önemi üzerinde duruldu. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti”ne yakışır bir vekillerin meclise girmesinin ve yeni bir Anayasa’nın da eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Anayasa olmasının önemine dikkat çekti.

Görüşmede ayrıca laik, demokratik, bilimsel bir eğitimin gerekliliği ve bu konuda yapılabilecekler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

unnamed-4

ITUC ETUC