Image Map

“Asgari Ücret 1800 Net” talebimiz İzmir Kemeraltı’nda yankılandı

izmirasgari4

“Asgari Ücret 1800 Net” talebimiz İzmir Kemeraltı’nda yankılandı. Kemeraltı’nda bildiri dağıtan DİSK’liler hükümetin asgari ücretlilere verdiği günde 1 TL’lik zamma tepki göstererek “Saraya değil, halka bütçe” dedi

Konak Kemeraltı girişinde düzenlenen eyleme DİSK üyesi sendikaların yanı sıra, TMMOB, KESK, çeşitli demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Eylemde, “Saraylar değil, ekmeğimiz büyüsün”, “Saraya değil, halka bütçe” sloganları atıldı.

Kemeraltı girişindeki basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, açlık sınırının 3 bin 500 TL olduğunu hatırlatarak, konfederasyon olarak talebimizin “Asgari ücret bin 800 TL net” olduğunun altını çizdi. Asgari ücretin belirlendiği süreçte işçinin de söz hakkı olması gerektiğini dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, DİSK’in konuyla ilgili TBMM’ye bir öneri sunmaya hazırlandığını belirtti. Sarı ayrıca, parasız ulaşım, parasız eğitim, parasız sağlık gibi talepleri bir kez daha duyurdu.

izmirasgari7

DİSK Ege  Bölge Temsilcisi Sarı, günlük 1 TL zamla bir paket makarna alınabildiğini, tenceremizde ancak 22 adet fasulye pişirebildiğimizi hatırlattı ve “Tencere de taş mı kaynatalım?” diye sordu.

Yolsuzluklar unutulmadı, Çarşı’ya selam gönderildi

Yapılan basın açıklamasının ardından DİSK’li işçiler yanlarında getirdikleri dolarları havaya saçarak 17-25 Ararlık operasyonlarını hatırlattı.

Eylemde Gezi operasyonları kapsamında yargılanan Çarşı grubuna da destek verilerek “Çarşı direniştir, Çarşı halktır, Çarşı özgürlüktür, Çarşı yargılanamaz. Madem onlar yargılanıyor, biz de kendimizi ihbar ediyoruz. Biz de Gezi’deydik” denildi.

izmirasgari5

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, geçtiğimiz gün başlayan ve aralarında basın mensuplarının da bulunduğu gözaltılarla duyulan  14 Aralık operasyonlarına da değinerek, süreci Hitler’in faşizm dönemine benzetti.

Düzenlenen eylem ve yapılan basın açıklamasının ardından Kemeraltı sokaklarında yürüyüş yapan DİSK’liler, “Asgari ücret 1800 net” başlıklı bildirileri dağıttı.

izmirasgari6

Kırklareli ve Lüleburgaz’da “Asgari Ücret 1800 Net” haberi için tıklayınız

Tekirdağ’da “Asgari Ücret 1800 Net” haberi için tıklayınız

Konya’da #AsgariÜcret1800Net haberi için tıklayınız

Bursa, Kayseri ve Gaziantep’te #AsgariÜcret1800Net haberi için tıklayınız

 

ITUC ETUC